Karin Bryhn - Jorden rundt

Igår

Posted: 30.08.2013 kl. 18:33. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 0

Igår så jeg på flere Grey's Anatomy episoder på Netflix (give me a break), er helt hekta. Så nå er jeg vel på episode 10, sesong 1! Altså, hva annet skal man gjøre når man er alene hjemme på dagen!

Men jo, rundt 5ish så dro jeg og vmor ut for å fikse en "physical form" eller noe, bare en bekreftelse på at jeg er frisk blabla. Måtte gjennom ganske mange tester, men gikk raskt, så gjorde ingenting. Dere skjønner...Karin Bryhn skal prøve seg på Cross Country...altså LØPING. Liksom, wth...var enten det eller svømming, og ingen vil se meg svømme så da ble det cc. Gruer meg til å ta astma inhalatoren min foran de.....crap. Hahahhaah ser det for meg ass.

Etter det så dro vi innom puben/restauranten der hvor vfar og en venn var, så satt vi der og snakka/så på kampen til the packers på tv-skjermen. Vi kunne ikke være der så lenge, fordi jeg skulle på kino med Steffen, en annen utvekslingsstudent (jadajada, men skolen har ikke starta enda, så har ikke akkurat fått meg noen andre venner helt enda). Vi spiste først på Red Robin, og så så vi Get Away på kino. Dritdårlig film btw.

Ah, beste burgeren jeg har smakt. Jeg ante jo ikke hva jeg skulle velge, så jeg bare "do you know about any good burgers?" Også hadde hun tydeligvis en favoritt!

Tok blant annet noen bilder på vei til kinoen (stupid norwegian tourist). Så kan dere se litt av byen hvertfall. Kinoen er bygningen med alle lysa!

Idag vet jeg ikke helt hva vi skal finne på. Det er hvertfall fotballkamp i kveld, tror vi skal gå på den. Altså skolens fotball lag (as in american football). Blir nok fett. #utveksling


Grey's anatomy

Posted: 28.08.2013 kl. 22:10. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 2

Siden ingen er hjemme enda så gikk jeg ut på oppdagelsesferd. Så tok i tillegg bilder av huset utenpå så ja, here you go!

Dette er huset forfra! Huset er i et liksom, garasjen er de to dørene til venstre, men stuen med biljardbordet osv er over der! (tror jeg, heheee)

Dette er huset bakfra! Hagen er gigaaantisk, herregud.

Dette er "the shed". Her er vel alle firhjulingene og blablabla, alt det der.

Klarte endelig å skjønne tven da! Herregud, de har over 1000 kanaler...dayum. Så nå har jeg startet på Grey's anatomy, hittil er jeg på episode 2, seaong 1.


Tha crib

Posted: 28.08.2013 kl. 20:41. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 2

Wisconsin tid - 12:23pm //

Hei deree. Stod opp rundt 11 idag, fordi jeg visste at jeg var alene hjemme. Carlie, Mac, vmor og vfar jobber alle sammen, Shelby er på skolen hennes og fikser istand masse greier til åpen dag på skolen etterpå, og Brent tror jeg er hos moren sin. Så nå har jeg nettopp spist frokost, og slapper av i sofaen foran tven. Rådgiveren på skolen her, Kelly, ringte meg igår for å snakke om timeplanen min og alt det der, men hun ringte midt i omvisningen på gården og det var mye bråk osv, så jeg måtte bare avbryte henne og bare "I'm sorry, I'm in the middle of something here, is it okay if I call you back in like an hour or something?" Men når jeg ringte tilbake var kontoret stengt...og det har vært opptatt på kontoret hver gang jeg har ringt tilbake nå. Så ja, får vel bare prøve noen flere ganger til.

Men anyways - jeg har tatt bilder av huset til dere!! Wohoo. Eller har ikke tatt bilde av selve huset utenifra, men det kan jeg poste senere.

Dette er den ene stua, eller det som er midt mellom de to andre stuene og kjøkkenet. Vi bruker nesten aldri dette bordet, haha. Det er enten kjøkkenet eller tv-stua liksom.

Dette er en annen stue. Det er liksom en "sol-stue" ellerno, side det er vinduer på alle sider.

Dette er en del av uteplassen bak huset. Mange sitteplasser og et sted hvor man kan ha "bonfire" osv. Ser veldig koseliiiig ut.

Dette er kjøkkenet! Vi bruker nesten bare kjøkkenbordet når vi skal spise! Og de har et stooort matlager til høyre der hvor de oppbevarer nesten alt av maten som ikke skal i kjøleskapet. Det er gigantisk, haha. Og de er jo en skikkelig sportsfamilie hele gjengen, vmor og vfar er liksom på bootcamp fra 7 til 10 hver morgen, haha...så de har bokser på bokser av proteinbarer og alt (det minskes, just sayin:P).

Dette er "hovedstua". Sitter på sofaen der og blogger nå liksom (wow mindblowing - I know).

Dette er stua som er oppe. Her har de liksom biljardbord, sånne "spillautomater" osv. Awesomeee

Dette er stua/kino/treningsrommet nede. Jeg har også rommet og badet mitt her nede i underetasjen. Film/surroundsound-rommet er inn den "hula" på veggen, liker måten det er laget på, veldig "innestengt" og koselig, om dere skjønner.

Aaaand this is where the magic happens. Her er da rommet mitt, elsker sengami over alt på jord(<333) Som dere ser så har jeg ikke akkurat etablert meg sånn skikkelig på rommet enda, er veldig nøytralt liksom, men blir vel litt finere etterhvert!

Og her er badet mitt (elsk). Tror akkurat det har veldig mye å si, jeg kan liksom brette meg ut her, uten å bekymre meg om noen ting (på en måte). Deiliiiig.

Og ja, må vel slenge inn et bilde av meg, er jo tross alt blitt en blogger. Og håret mitt ser forresten hvitt/blått/grått-ish på bildet, er ikke det på ordentlig. (Bare sånn at dere vet det:Pp)

Snart kommer vmor hjem, vet ikke hva vi skal finne på da, sikkert etellerannet. I kveld er det "åpent hus" på skolen, så det blir vel spennende!

Og forresten, trodde virkelig jeg var bedre i engelsk, haha!! Fikk jo helt bakoversveis over hvor dårlig jeg er, føler meg jo helt dum! Men merker at det blir bedre og bedre med tiden, men skal innrømme at det blir en del "yeah:P", "oh I see:)", "haha yes;L" osv...menmen, går seg til!


The farm

Posted: 28.08.2013 kl. 06:55. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 3

Tid i Wisconsin - 23:00 //

Idag har vært en litt roligere dag enn de andre, litt deilig egentlig. Stod opp rundt 11, dusja og skiftet osv, var alene hjemme til sikkert rundt 2-3ish for vmor og vfar var på jobb, Carlie var fortsatt på hytta og de 3 andre barna var hos sin andre forelder. Så når Carlie kom hjem kjørte vi og hentet Mac, deretter kjørte vi til gården til faren dems (eller faren eier gården med 3 andre menn). Der fikk vi en omvisning av Hailey som jobber der, og vi lærte masse (nyttig) om melking av kuer, gjødsel (ku møkk) og ja, masse rart. Gjødsellukta var så sterk rundt om på gården der at jeg fikk bokstavelig talt ikke puste. Jeg så jo ut som den fisefine nordmannen som ikke taklet litt gårdslukt, når jeg gikk nesten døende ved siden av de andre som nesten ikke brydde seg. Meeeen jeg overlevde, fikk se mange søte bebbiskuer.

En stykk Karin som ikke visste hvordan man skulle kle seg til the farm!

Som dere ser så er ikke dette en "liten gård", dette er svæære greier. Kuer ooover alt.

Besøkte fødeavdelingen i Wiconsin! Kødda, her er de nyfødte kubebbisene! Søteee.

Så ikveld hadde vi taconight! Var kjempe godt, og vi hadde besøk av en fra Chicago, tror det var en venn av faren ellerno!

Så istad fikk vi besøk av Carlies kjæreste, John, og venninnen hennes, Mackenzie. De var suuuperhyggelige! De hjalp meg med å sette sammen timeplanen min for skolen, selvom jeg må gjøre det med rådgiveren her på skolen. Jeg bare "What kind of classes is NOT socially acceptable?"

Fikk endelig kjøpt meg ny telefon og fikset nytt abonnement! Så for 60$ får jeg ubegrenset med SMS og ringeminutter + 2GB med data i mnd. Har fått et amerikansk nummer, men tror ikke det går att dere sender meldinger eller prøve å ringe meg, siden det ikke er noe internasjonale greier med i avtalen, men ja, er ikke sikker.

Dette er det jeg fikk hamstret inn på Walmart (utenom en skriveblokk og en pakke med blyanter). The perks of being a girl!

Og nå sitter jeg her og leser litt bare. De andre har lagt seg, så stikker ned hvert øyevlikk jeg også!

I morgen skal jeg ingenting før kl 2, men etter det skal jeg mest sannsynlig til rådgiveren min på skolen. Og fra halv 6 og utover er det "åpen dag på skolen", og da får blant annet nye studenter en liten omvisning osv. Så ja, gleder meg til å endelig få se skolen!

Nattaaa!


By the lake

Posted: 27.08.2013 kl. 08:22. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 1

I hele dag har jeg vært med Carlie (vertsøster) og vennene hennes og kost oss! De tilbringer noen dager hos besteforeldrene hennes (foreldrene til vertsmor) for å ha det gøy, stå på vannski, tubing osv. Carlie lurte på om jeg ville være med opp og sove der osv, men pga noen papirer som ikke hadde blitt fylt ut helt enda osv så kunne ikke vertsmamma la meg sove over på natta, men hun kjørte meg opp dit rundt 8-9 på morgenen dagen etter, og hentet meg igjen sent på kvelden igjen! Vi fikk servert masse mat av 'Grandma' iløpet av hele dagen, yummyy.

Fra venstre: Morgan, Ashley, Carlie og Jennifer!

Og ja, jeg har jobbet hardt med disse absa i sommer.

Og dette lånte jeg fra Morgan's Instagram // I took this picture from Morgan's Instagram @morganjameo


Jeg storkoste meg veldig! Var på vannet, spiste, spilte kort, solte oss osv i heeele dag. Perfect.

Nå er klokka snart halv 2 på natta, og jetlagen har plaget meg helt siden jeg kom. Jeg bråvåkner kl 6-7 på morgenen, og de som kjenner meg vet at da er det noe gærent. Også selvom jeg har sovet 7-8 timer på natta så kan jeg plutselig bli stuptrøtt midt på dagen.

Men nå lyner det som bare det, så skal krype under dyna og legge meg.

Natta!


From Norway to Wisconsin

Posted: 27.08.2013 kl. 07:16. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 0

Hei dereeee!

Sorry for at jeg ikke har blogget om reisen og ankomst og alt det der før nå (håper jeg ikke har mistet millioner av lesere nå). Har brukt disse første dagene på å komme til rette, bli litt kjent med familien og få litt kontroll over alt som skjer. Dette er både veeeldig spennende og skummelt at the same time.

Anyways - jeg har virkelig kommet til verdens herligste familie. Helt fra starten av har de behandlet meg som en av familien. De plukket meg opp på flyplassen (klokka var vel 9-ish på kvelden), så kjørte vi hjem til huset. Vi blir mer og mer kjent med hverandre for hver dag, og jeg liker dem bare enda mer. Har tilogmed fått chores!! Så jeg er offisielt et av barna i huset, yeyy.

Huset er forresten KJEMPEFINT! Det er gigantisk, det er 4-5 stuer her, alle sammen har sitt eget bad "koblet" opp til sitt eget rom (badet er inn en dør du har på rommet ditt om du skjønner), de har en stor uteplass bak huset med sitteplasser, grillgreier og alt, en egen "kino-surroundlyd-greie stue" biljardbord og andre saker, jeg fikk tilogmed velge mellom to forskjellige rom. Det ene hadde et "walk-inn closet", mens det andre hadde en gigantisk kongeseng....hvilke tror dere jeg valgte? (Zzzzz).

Men ja, her kommer et bildedryss fra avreisedagen og frem til nå (har prøvd å være en dedikert blogger altså):

Her er jeg midt under pakkingen. Prioriteringskonflikter.

Hadde også noen veldige fine dager før avreise, tilbragt sammen ned familie og venner!

Reise også sammen med en heeeerlig jente som jeg har snakket litt med fra før, som heter Hanna btw, som også skulle til Wisconsin. Hun skulle til Madison da, en annen by et stykke unna! Her spiser vi lunsj på Heathrow flyplass. (Føler meg som en globetrotter når jeg skriver sånne ting som dette. Lol er jo det.)

Her starter den flyturen fra London til Chicago. Hvis dere ser øverst til høyre på skjermen: "Time remaining: 08:16" HOURS..men digg fly da. Tiden går fort når man har filmer som for eksempel "Identity thief" med ho feite dama på skjermen. Hun er konge.

Ja, skjermen fascinerte meg veldig, de har ikke det på Ryanair skjønner dere. (Tøft liv)

Her var vi fremme i Chicago. Vi var en del norske, noen svenske, noen italienere, noen danske og noen franske på denne turen. De fleste dro hvert til sitt etter Chicago, enten med fly eller ja, dit de enn skulle. Vi var faktisk 8 stk som skulle videre til Green Bay, men bare Steffen, en gutt jeg møtte på flyet, og jeg som skulle gå på skolen vår. Vi hadde 5 timer to kill før neste fly gikk så vi spiste litt lunsj. Eller mye lunsj kanskje.

Disse bildene her er faktisk ikke redigerte (synes det var viktig å få med seg). Amaaziiiiing

Og som dere ser så har jeg Chicago i min hule hånd.

Min første amerikanske frokost, omelett og toast! Yummy

Etter noen timer så dro vi til et sted som heter "Townline" for å spise lunsj. Aldri smakt så god pizza før, just saying.

Og selvfølgelig, Walmart. Måtte kjøpe inn diverse skolesaker og noen baderomartikler og blablabla. Og hvis noen vet hva bind er på engelsk, fortell. Endte opp med tegnespråk når jeg skulle forklare...

Her kjørte vi hjemover (dritspennende).

Men uansett, jeg har det kjempe fint, og kommer mer på plass for hver dag som går. Har hatt en utrolig fin dag idag, blogger mer om det senere. På onsdag er det åpen dag på skolen, så da skal alle nye studenter osv få en liten tur rundt om på skolen, og skal i tillegg fikse timeplanen min med rådgiveren.

Skal legge ut bilder av huset og rommet mitt og alt snart, må bare høre med familien først om det går bra!

Haha, ikke spør hvordan, men Karin Bryhn klarte å glemme igjen babyen sin hjemme. Macbooken min...Herregud, liksom hvordan er det mulig egentlig? Ja, whatever, pappa har sendt den i posten til meg nå, så den er vel her om en liten stund.

Og fikk nettopp vite at vi får MacBook Air som skolepc. Suck.on.that.Kirkeparken.


"Utvekslings utfordring"

Posted: 21.08.2013 kl. 03:26. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 0

Herregud, nå er det bare 3 dager til jeg drar!! Tiden går så fort, er det mulig...
De siste dagene har jeg brukt på å være med familie og venner, trene, slappet av, tenkt en del, ja, dere vet. Er umulig å ikke bygge seg opp håp og forventninger om det kommende året i USA, om alt fra high school til familien til opplevelser til ALT. Men prøver å ta meg i nakkeskinnet og være litt realistisk.

Anyways, siden det ikke er så mye å skrive om nå før jeg drar, så tenkte jeg å svare på noen spørsmål (føler meg som en ordentlig blogger nå altså). #utveksling Hvor skal du dra på utveksling?

Green Bay - Wisconsin, babyyy.

Hvorfor vil du dra på utveksling?

Fordi jeg vil ut, vekk og oppleve noe "eye opening". Og fordi nå får man jo utvekslingsåret sitt godkjent, er borte et år, kommer tilbake til resten av gjengen igjen til slutt, er liksom ikke som studier. Og fordi jeg alltid har hatt lyst til å oppleve saker og ting utenfor det "livet her i Moss", om dere skjønner. 

 

Hvilken organisasjon reiser du med?

Jeg reiser med STS og har STS Foundation som underorganisasjon. Hittil er jeg veldig fornøyd med organisasjonen, de har fulgt meg opp nøye, gitt meg svar på sikkert uendelig mange spørsmål og vært svært hjelpsomme. Har ikke erfart noe med underorganisasjonen min enda (Må vente til jeg kommer til USA), men tror det skal gå greit det også. 

 

Hvor kunne du aller helst tenke deg å ende opp?

Selvfølgelig skal man ikke se bort ofra at de fleste tenker "California, Florida, New York, blablabla", og hadde jo vært litt stas å si at man skulle dit, men jeg mener at stat-plasseringen har ingenting å si på om utvekslingsåret blir vellykket eller ikke, det er familien man kommer til. Man kan jo komme til en drittfamilie, på en drittskole i en drittby i California liksom, eller så kan man komme til en fantastisk familie, på en flott skole i en fin by - i en stat det ikke frister å havne i. Derfor tok jeg ikke statsvalg heller.

 Har du fått familie eller gjort stats/regionsvalg?

Det har jeg! Har fått en heeerlig familie i byen Green Bay i Wisconsin. Skal møte dem om bare 3 dager, åherreåherreåherre(!!) Nei, valgte å ikke ta stats- eller regionsvalg da jeg mener at å finne den riktige familien er mye viktigere. 

 

Skal du på forberedelseskurs?

Nei, valgte å ikke dra på forberedelseskurs. Ville ha så mye tid hjemme som mulig + at det koster uendelige mye penger å bli med, for ikke å snakke om lommepenger (hallo, NYC...). Velger heller å dra til Hawaii rundt vinter-tider istedet. 

 

Hva gleder du deg mest til?

Hvor skal jeg begynne? Til alt og ingenting. Liksom - jeg vet jo ikke HVA det er å glede seg til, jeg bare gleder meg til å oppleve noe helt nytt. The high school spirit, få meg nye venner, lære meg å snakke flytende engelsk, til egentlig å føle meg litt som en amerikaner. Haha.Hva gruer du deg mest til?

Å ikke passe inn, føle meg veldig ensom (noe jeg garantert til tider vil gjøre), hjemmelengsel OG DRA FRA BIRK :(<333333333

 

Kunne du tenke deg å prøve en ny sport? 

Selvfølgelig! Det er bare noe jeg Må (og vil), haha. Idretter i USA er jo helt annerledes enn det er i Norge. Så er spent på hva skolen min tilbyr av sporter, og hva slags sport jeg kommer til å ende med (her gleder det å være open minded, HE HE). 

 

Hva kommer du til å savne mest?

Venner, sengen min, byen, mine faste, trygge rutiner osv, men mest av alt; familien min. Det kommer til å bli tøft å dra fra dem, men skal nok klare det. 

 

Skal du på en arrangert tur med organisasjonen?

Har planer om å dra til Hawaii en gang rundt juletider/litt etter med endel andre utvekslingsstudenter. Tror underorganisasjonen min fikser noen andre turer i løpet av året, men vet ikke helt hva enda. 

  Er du god i engelsk?

Tja, er jo ikke dårlig, men skal ikke skryte heller. Snakker jo så og si nesten aldri engelsk, så kan vel si jeg er helt ok. Men fikk 5 i faget nå i 1. vgs da (viktig å få med seg). 

 

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i vertslandet ditt:

Om jeg kunne, alle 50 stater. Men neida, jeg vil jo åpentbart besøke California, NYC, Grand Canyon, Hawaii, etc. Hadde jo vært mer enn greit det, lolzzz.

Hva er de 3 viktigste tingene du bare MÅ ha med til USA?

Macen min, lommeboken og.......sminkami JADA, I said it

 

Tror du dette blir et bra år?
Jeg håper virkelig det! 


Surprise

Posted: 11.08.2013 kl. 03:49. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 14

Herregud.

Igår hadde alle vennene mine fikset istand et surpriseparty for meg(!!) Trodde jeg og venninnene mine skulle til en annen fest i Oslo, men så måtte vi bare innom en venninne av meg for å hente et par sko, og da jeg gikk inn for å hente de så bare "OVERRASKELSE!!" - De er virkelig verdens beste. Ble helt satt ut, de hadde stelt i stand DEN fine kvelden for meg. Det betyr mye.


(Sorry for dårlige bilder, blitsen er &$#/%)


De hadde tilogmed laget en bok til meg - bestående av mange hilsener, bilder av meg og dem osv. De hadde skrevet så utrolig mye koselig at det ikke var måte på. Den skal jeg ta vare på for alltid(<33333) #utveksling 


Vertsfamilie og plassering

Posted: 09.08.2013 kl. 16:51. Written by: Karin Bryhn - Jorden rundt Comments: 12

Idag er det akkurat 15 dager til jeg drar. Det er helt sykt. Husker da nedtelleren var på 100 dager, tiden har gått aaaltfor fort. Eller egentlig litt for sakte. 

Det er fortsatt en del igjen å fikse før jeg drar. Som for eksmpel å kjøpe gave til vertsfamilien, diverse klær, sminke (kan aldri få nok av det lol), reiseartikler, medisiner, blablabla, men utenom det så er egentlig det meste overstått. Bortsett fra avreisen, som ser sånn ut: Oslo - London - Chicago - Green Bay. Æææ, grugleder meg!

28. mai fikk jeg en telefon fra STS og de fortalte at jeg hadde fått vertsfamilie i Green Bay, Wisconsin. I starten fikk jeg ganske sjokk, visste ikke engang hvor på kartet Wisconsin var og visste ikke helt hva jeg følte om det. Etter det sa hun at jeg får 4 vertssøsken, og da ble jeg litt mer gira. Til slutt sendte hun en mail med bilder og informasjon om stedet og familien. Etter litt research og en del kontakt med familien så er jeg storfornøyd med hvor jeg har havnet og jeg gleder meg som bare det!


Her ser man sånn ca hvor i Wisconsin Green Bay ligger, og hvor i USA Wisconsin ligger. 


Green Bay er jo også kjent for å være hjembyen til det berømte fotballlaget (amerikansk fotball) The Packers! De har vunnet Super Bowl flere ganger og er tydeligvis veldig populære. Så heldig som jeg er har vertsfamilien min tenkt til å ta meg med på en av kampene deres på The Lambeau Field (bildet) så de har kjøpt inn billetter til en kamp mot The Falcons den 8. desember. Helt rått!


Skal gå på Bay Port High School som kanskje ligger 10-15 min unna huset bare. Fant ikke så mange bilder av skolen, men den er hvertfall gigantisk og ser veldig fin ut! 


De fire barna: Carlie, Mac, Brent og Shelby - og mor og far: Jill og Brian. 
Er litt komplisert, for Carlie, Mac og Shelby er barna til Jill med en annen mann, mens Brent er sønnen til Brian med en annen dame, så de har ingen barn sammen. (Bortsett fra meg nå<333333) Men uansett, har snakket en del med Jill og Carlie, familien virker super koselig, og jeg gleder meg masse til å møte dem. Carlie er i tillegg like gammel som meg(96) så det er et stort pluss, selvom hun blir junior og jeg senior. 

Jeg hadde jo bursdag den 9. juli, så da hadde vertsfamilien sendt en pakke i posten til meg!! Også skrev det at de så at jeg hadde bursdag så derfor ville de sende meg noe fra Green Bay, nemlig fotballdrakten til The Packers! De hadde tilogmed satt på etternavnet mitt på ryggen, hvor rått er ikke det! Ble så takknemlig for den gaven, I love it! 

Hadde ikke noen bra bilder av huset så det legger jeg ut når jeg kommer dit!

#utveksling

 


Karin Bryhn

Mitt navn er Karin Bryhn, jeg er 19 år og kommer fra Moss. Skoleåret 13/14 tilbragte jeg i Green Bay, Wisconsin som utvekslingsstudent gjennom STS. Nå skal jeg ut på reise igjen, denne gangen verden rundt. Her kan dere holde dere oppdatert på hvor hen i verden jeg befinner meg. Kontakt meg gjerne på: karin_b_96@hotmail.com

KATEGORI

Blogg


ARKIV

Juni 2014Mai 2014April 2014Mars 2014Februar 2014Januar 2014Desember 2013November 2013Oktober 2013September 2013August 2013Juli 2013Juni 2013


GRATISDESIGN AVhits